VAN GINKEL OVERWEEGT VERTREK BIJ VITESSE: 'SPELEN IN KKD NIET ERG WAARSCHIJNLIJK'

De kans is groot dat Marco van Ginkel volgend seizoen niet meer bij Vitesse zal voetballen. De 31-jarige middenvelder is bepaald geen fan van kunstgras vanwege zijn blessuregevoeligheid. Vitesse zal volgend seizoen actief zijn in de Keuken Kampioen Divisie, waar in veel stadions kunstgras ligt.

"Daar hou ik wel rekening mee in mijn keuze voor volgend jaar", doelt Van Ginkel op het aantal kunstgrasvelden in de KKD. Vitesse kreeg achttien punten in mindering als straf van de KNVB, wat betekent dat de ploeg uit Arnhem hoe dan ook gedegradeerd is. Van Ginkel houdt serieus rekening met een vertrek bij Vitesse. "Het is nu nog moeilijk te zeggen waar ik volgend seizoen zal voetballen", vervolgt hij op de persconferentie.

Het contract van Van Ginkel loopt aankomende zomer af en hij acht de kans niet groot dat hij in de KKD zal gaan spelen. "Mijn contract loopt af. Ik heb nog geen gesprekken daarover gevoerd", aldus Van Ginkel. "Het is mijn bedoeling om wel door te gaan met voetballen. Maar in de KKD, dat is niet erg waarschijnlijk", erkent de middenvelder.

2024-04-24T14:48:08Z dg43tfdfdgfd